kiskereskedelemajanlatkeresA PVC szalagfüggönyök segítségével az ajtónyílásainál keletkező hőveszteséget lehet minimalizálni.

Az ipari környezetben már évtizedek óta bizonyítottan maximális védelmet nyújtanak a huzat és a hőmérséklet különbségből adódó energiaveszteségekkel szemben.

Előnyei azonban nem csak az ipar területén, hanem a lakó és üzleti környezetben is jól kihasználhatók. Segítségével hatékonyan csökkenthető az energiára fordított költség.

Személyforgalmú átjárókra szerelve a szalagfüggöny több szempontból is előnyösen alkalmazható:

 • nyáron növelik a klímaberendezés hatékonyságát,
 • télen megakadályozzák a meleg kiáramlását, így segítve elő az energiamegtakarítást.

Kiváló eredménnyel alkalmazható bejárati ajtókon, eladási és raktárterek közti ajtókon, raktárajtókon, időszakosan nyitott teraszoknál és társasházak ajtaján is.

Ellátható olyan borítással is, amely megakadályozza az függöny illetéktelen eltávolítását.

PVC szalagfüggöny előnyei

 • Költéséghatékonyság gyors megtérülési idő
 • Minimális az energia veszteség áthaladáskor
 • Hosszú élettartam
 • Hőszigetelést, por-és huzatmentességet biztosít
 • Hatékonyan védd a huzat, a berepülő rovarok, és a por ellen
 • Kiváló eredménnyel alkalmazható kis és nagyforgalmú bejárati ajtókon, eladási terek ajtajainál
 • Könnyen tisztítható
 • Nem igényel karbantartást

Miért válassza a PVC szalagfüggönyt?

Remek kiegészítője a szigetelt nyilászáróknak. Kedvező tulajdonságai a lakóépületek, utcára nyíló üzlethelységek, vendéglátóipari egységek esetén is kimagaslóak. Amellett, hogy remek hő- és hangszigetelők, gyors és akadálymentes áthaladást biztosítanak. Alkalmasak kapunyílások, nyitott teraszok, közvetlen kertkapcsolattal rendelkező terek elválasztására is. Így ugyan jelenleg elsősorban az ipar területén elterjedtek, de egyre gyakrabban használják az élet más területein is. 

A műanyag szalagfüggönyök többféle méretű szalagokkal érhetők el, és áruk szélességüktől és magasságuktól is függ, valamint hogy csak normál kivitelről vagy fagyálló verzióról van szó. Érdemes egyedi árajánlatot kérni rájuk. Ahogy az otthoni függönykínálatban, úgy a PVC szalagfüggönyök közt is gyakorlatilag minden színt megtalálhatunk.

Választható PVC szalagfüggöny színek

A szalagfüggönyök változatos színekben vásárolhatók, akár egy függöny többféle színű szalagból is összeállítható ezáltal egyedi megjelenést adhat lakása, üzlete számára.

PVC szalagfüggönyein átlátszó, fekete, fehér, piros, sárga, kék színekben érhető el, igény szerint a színek kombinációja is megoldható.

{gallery}ref/pvc_szinvalasztek{/gallery}

bejarati ajtoPVC függöny bejárati ajtókra

Társasházak és társasházi lakások esetén a függöny feletti nyitott terek hatékony elzárása is megoldható.

Kiskereskedelmi egységek, butikok körében rendkívül népszerű, mivel nyitott ajtó mellett is védi az eladó egészségét és növeli a bolt látogatottságát.

Személyforgalmú átjárókra szerelve a PVC szalagfüggöny hatékonyan biztosítja az energia megtakarítást.

Minek köszönhető mindez? Mivel a PVC szalagfüggönyök áthaladást követően azonnal összezáródnak, emiatt nyáron növelik a klímaberendezés hatékonyságát, téli időszakban pedig megakadályozzák a meleg kiáramlását, így segítve elő a hatékony energia megtakarítást.

Az ipari, kereskedelmi felhasználás mellett a hétköznapi életben, saját otthonunkban is sokoldalúan hasznosítható, alkalmazható pl.: téli időszakban kutyaházak bejáratának takarása, hogy védje kedvencét a hidegtől- un. kutyaház függöny segítségével.

PVC függöny térelválasztásra

terasz2Az energiamegtakarítás mellett olcsó, hatékony és rugalmas térelválasztását biztosít.

Lehetővé teszik a fűtött és nem fűtött, a poros és tiszta terek elválasztását, a zaj és huzat kizárását. Ezáltal nemcsak a fűtési-hűtési költségek, hanem a területek tisztítására, karbantartására fordított idő is csökkenthető.

Haszonállatok tartása esetén a PVC függönnyel megakadályozható, hogy a nyitott ajtón keresztül a téli hideg levegő beáramoljon. Így az állatok a saját maguk által termelt hővel bemelegítik az istállót és nem fáznak meg sem a felnőtt, sem a növendék jószágok.

A PVC függönyök víztisztán átlátszó kivitelének köszönhetően az állatok átlátnak rajta és nem zavarja őket. A szalagok felülete sima, szélei gömbölyítettek, ezért semmilyen sérülést sem okoznak az állatoknak.

A térelválasztás PVC szalagok vagy PVC panelek segítségével történik, amelyeket acél tartószerkezetre függesztenek fel. A PVC szalagok és PVC panelek átfedése a vevő igényei szerint készül. Ez a megoldás biztosítja a gyors fel- és leszerelést, semmiféle karbantartást nem igényel.

PVC függöny kivitelezése

A szalagfüggöny lágy PVC szalagokból, valamint rozsdamentes acél függesztő kampósorból áll. Minden szalagfüggöny egyedi méretekben kerül legyártásra a megrendelői igények alapján.

A lágy PVC szalagfüggöny felszerelése történhet kampósoros tartószerkezet, illetve kemény PVC profil segítségével.

A kampósoros tartószerkezet a rögzítés legpraktikusabb típusa, lehetővé teszi az átfedések egyéni igények szerinti kialakítását, utórendeléseket, a szalagok kicserélését vagy leakasztását.

A felszerelés lépései:

 1. A kampósor felhelyezése

A PVC szalagfüggönyök kampósoros tartószerkezete két részből áll:

 • kampós végződésre hajlított tartó acélszelvényből
 • lemezpárokból, amelyek a PVC szalagokat közrefogják

kamposor

 1. A rögzítés módja

A kampósor rögzíthető mennyezetre és oldalfalra is egyaránt, mindkét esetben biztosítani kell, hogy a rögzítsi felület sík és megfelelően teherbíró legyen. A rögzítés történhet csavarok és rögzítendő felület típusától függő tiplik segítségével történik.

Felfüggesztés a mennyezetre

mennyezet

Felfüggesztés a falra

fal

 1.  A szalagfüggöny felszerelése

A kampósor felszerelése után akasszuk fel a lemezek segítségével a szalagcsíkokat úgy, hogy az 1 kampós vagy a 2 kampós átfedés kialakuljon. Az 1 kampós átfedést ott ajánljuk, ahol kisebb a hőmérsékletkülönbség a PVC szalagfüggöny által elválasztott két tér között, illetve kisebb huzat elleni védelemre szolgál. Nagyobb huzat esetén a 2 kampós átfedést javasolt.

felhelyezes

atfedes

Referenciák

Beépítés társasházi épület bejárati ajtajához

 

Galéria - PVC szalagfüggöny felhasználási lehetőségek