karpit kezd

Ajtók hangszigetelése, ajtókárpitozás, sérült hangszigetelés újrapárnázása, javítása lakásokban, irodákban, kül-  és beltéri ajtókra egyaránt.

Áthallatszik a szomszéd iroda zaja? Nem tud odafigyelni a munkájára? Beszűrődnek az ajtón a külső zajok?

Megoldjuk a problémákat: Ajtó hangszigetelés kárpitozással! Hangszigetelt ajtó, kárpitos, paplanos ajtó, ajtóra hangszigetelő paplan készítése!

A lakások hangszigetelése egyre nagyobb igény és kihívás. A technika fejlődésével egyre nagyobb zajártalomnak vagyunk kitéve, és bizonyított tény, hogy a zajártalom nem elhanyagolható, zavaró és káros dolog.

Akár az utcáról beszűrődő zaj, vagy a panellakásokban, társasházakban a lépcsőházból beszűrődő zaj, esetleg lakáson belül szobák közötti átszűrődő zaj zavarja, és szeretné megoldani nyugalma érdekében, mi segítünk. Legtöbb esetben a hang beszűrődése leginkább az ajtón keresztül történik, és nem a falon át.

Az ajtó szigetelésére speciális sűrűségű poliuretán habszivacsok kerülnek felhasználásra, és ez után az ajtót kárpitozzuk.

Vállaljuk ajtók kárpitozását, hangszigetelését, sérült hangszigetelés újrapárnázását lakásokban, irodákban, kül-  és beltéri ajtókra egyaránt.
MŰBŐR ANYAGVÁLASZTÉKUNKAT MEGTEKINTHETIK ITT. 

Fontos megemlíteni! Üvegezett ajtók hangszigetelését is vállaljuk (azonban csak kétoldali kárpitozással)! 
Kárpitbőrök széles színválasztékát tartjuk, hogy az új formátumú ajtó illeszkedjen a környezete színeihez, de leginkább az Ön elvárásaihoz. Minden esetben egyedi, kézi munkát végzünk, melynek minősége vetekszik a gyárilag készített hangszigetelt ajtók minőségével, úgy, hogy ezek az ajtók eredetileg nem hangszigeteltre lettek tervezve, utólagos hangszigetelést kaptak.

Elsősorban a hangszigetelés a cél, de nem elhanyagolható, hogy esztétikai szempontból is igen jelentős.

ajanlatkeres

HANGSZIGETELÉS HATÁSOSAN

Az ajtó hangszigetelésével elérhetjük a szomszéd szobákból, termekből, vagy éppen az utcáról beszűrődő, nem kívánatos hangok kiszűrését.

A hangszigetelt ajtó hangszigetelő és hangelnyelő képessége megoldást jelent magánszemélyek, céges tárgyalók, oktatási, egészségügyi és közintézmények, irodaházak, szolgáltatócentrumok, szalonok, masszázs, fitness és sport létesítmények, vendéglátó egységek, hotelek, szállodák számára, illetve bármely, nem megfelelő zajvédelemmel ellátott ajtó esetében.

Minden felhasználási területre javasoljuk, ahol bármilyen szempontból szükség van az ottani hangok áthallatszódásának redukálására, mint például tánctermekben, szerverszobákban, üzemi munkagépek hangos működése esetén, egymás melletti irodáknál, interjúztató munkaerő-közvetítő cégeknél, jogi irodáknál, bankoknál, orvosi rendelőknél – hogy ne juthasson ki bizalmas információ az előtérbe az ajtón keresztül –, vagy szórakozóhelyről kiáramló túl erős zene esetében.

szinvalasztek

MINŐSÉG ÉS DIZÁJN

Az ajtó hangszigetelését a funkciójának magas szinten megfelelő, kiváló minőségű, tartós és esztétikus anyagokkal, tapasztalt szakembereinkkel professzionális kivitelezésben készítjük egyedi megrendelésre, az Ön igényeinek megfelelően.

Az így elkészült hangszigetelő ajtókárpit rendkívül hatékony, tartós, időtálló és könnyen tisztítható.

A hangtompító funkció mellett fontos a dizájn, az esztétikus megjelenés is. Ezért a kivitelezés során az előzetes egyeztetés szerint járunk el, hogy a végeredménnyel megrendelőnk tökéletesen elégedett legyen. Egy exkluzív dizájn stílus szerint kivitelezett hangszigetelő ajtó különleges hangulatot és arculatot biztosít vendéglője, szállodája, munkahelye, vagy éppen otthona részére.

Különböző szegecsfajtákból van lehetősége választani:

A HANGTERHELÉS KÁROS!

Egy épületben sokféle zavaró hanghatás jöhet létre. Ilyen lehet például a sokakat idegesítő, kopogó lépések zaja vagy a hangos zene, de akár a társasházakban a lépcsőházból beszűrődő, szomszédaink által generált egyéb lárma (gyerekzsivaj, kutyaugatás, hangos beszélgetés, csörömpölés).

Emellett az utcáról is számos bosszantó zaj (járművek, szórakozóhelyek) furakodhat be otthonunkba, munkahelyünkre, megzavarva ezzel pihenésünket vagy munkánkat. Az ajtó hangszigetelésének lényege a megfelelő hangszigetelő rétegek hatékony felhasználása, mellyel alapvetően csillapíthatók a nem kívánatos külső hanghatások. A hanggátlás hatékonysága akkor a legjobb, ha a szigetelést a hangforrás felőli oldalon végezzük.

Professzionális, több rétegű hangszigetelő töltet

 

KINEK PRAKTIKUS A HANGSZIGETELT AJTÓ?

Az üzemek, gyárak, műhelyek, intézmények, irodák hangszigetelése természetüknél fogva szinte alapkövetelmény. Ez nem véletlen, hiszen a különböző funkciót ellátó termekben keletkező zajok - például a szerverszobákban vagy a gépek működése miatt - zavarják a szomszédos helyiségekben, illetve a környéken dolgozók vagy élők nyugalmát.

Hasonló probléma jelentkezhet nagyobb irodaházak, szolgáltatócentrumok esetében is, ahol egymást zavarhatják az ott dolgozók a megfelelő hangszigetelés hiányában. Épp úgy gondot jelenthetnek az egymás melletti irodák - különösen az interjúztató vagy tanácsadó cégeknél, ügyvédi irodáknál, bankfiókoknál, orvosi rendelőknél - ahol fontos lenne, hogy ne juthasson ki bizalmas információ az ajtón keresztül az előtérbe, folyosóra, illetve a nyugodt, csendes légkör biztosított legyen.

Egy oktatási intézményből kiszűrődő zsibongás, egy zeneiskola próbatermeiből egy időben kihallatszódó eltérő hangszerek keltette lárma,  a fitnessz- és táncstúdiók mindennapos működésével járó zajártalmak, vagy egy vendéglátó helyről kiáradó túlzottan hangos zene esetén az ajtók hangszigetelésével ezek a nem kívánt hanghatások enyhíthetőek.

Az ajtó hangszigetelése az anyagának köszönhetően a hangok nagy részét elnyeli, így egészíti ki otthona hangszigetelését. Ezzel válik lehetővé az Ön számára, hogy otthonában, a szomszédok nyugalmának megzavarása nélkül élvezhesse például házimozirendszere hangzását. A hangszigetelő ajtó további előnyös tulajdonsága a hőszigetelés, amely ősszel és télen a fűtési költségnél, nyáron a klíma használatánál jelent Önnek megtakarítást.

 

HASZNOS TUDNIVALÓ:

Az ajánlatkéréshez kérjük határozza meg az ajtó melyik oldalát szeretné kárpitoztatni? 

 

A-oldal: az ajtókeret által határolt felület. Az A-oldali ajtó hangszigetelésnél az ajtószárnyat körbe kell jelölnünk és lécekkel körbehatárolni, hogy be lehessen csukni az ajtót. A befoglaló lécezés többlet költséggel jár, az ajtó méretétől, anyagától függően. 

B-oldal: az ajtó zsanér felőli „sima” oldala, amelynél a kárpitozás nem befolyásolja az ajtó záródását.

 

 

Ajtó utólagos hangszigetelésének folyamata:

1. Igényfelmérés (személyesen üzletünkben, űrlap kitöltésével)
2. Ajánlat készítése, adatok pontosítása, színválasztás
3. Helyszíni felmérés, amennyiben szükséges (részletek átbeszélése, konkrét anyagminta kiválasztása)
4. Ajtó elszállítása egy előre egyeztetett időpontban: általában reggeli órákban elvisszük műhelyünkbe az ajtószárnyat és a délutáni órákban visszük vissza!

Bejárati ajtó hangszigetelését is csak műhelyünkben tudjuk elvégezni, melyhez szintén el kell szállítani az ajtót!

 

Tájékoztató áraink:

  • Beltéri ajtó zsanér felőli (sima) oldalon nettó 110.000 Ft-tól
  • Beltéri keret felőli (magas) oldalon nettó 125 000 Ft-tól
  • Bejárati fa ajtó zsanér felőli oldalon nettó 140.000 Ft-tól
  • Bejárati fém biztonsági ajtó zsanér felőli oldalon nettó 175.000 Ft-tól
  • Kétszárnyú ajtó zsanér felőli oldalon nettó 220.000 Ft-tól.
  • + kiegészítők (plusz töltet, hangszigetelő gumitömítés, ajtókefe, küszöb, zárjavítás, ajtópasszítás stb.)
  • + kiszállás

Tekintse meg referenciáinkat >>>

Amiért érdemes cégünket választani:

• Tradicionális, több generációs múlt (Anno 1923)
• Tapasztalt szakemberek, kárpitosok
• Speciális gépek, minőségi segédanyagok, kellékek
• Korszerű technológiák, minőség-ellenőrzés
• Komplex szolgáltatások - különleges kéréseit is megoldjuk
• Belvárosi hosszított nyitva tartás (Kérésére felkeressük Ön