Hőszigetelés   Hangszigetelés   Térelválasztás   Ajtókárpitozás   

hu HU ar AR az AZ zh-CN ZH-CN hr HR cs CS da DA en EN fr FR de DE iw IW it IT ro RO ru RU sr SR sk SK sl SL es ES sv SV tr TR uk UK
 • Mi a minimális szélesség?
  - Mivel anyagaink 140-150 cm szélesek, ezért az adott árkalkulációknál ezzel számolunk.(Egy 100cm széles ajtóhoz, min. 100cm x1,5= 150 cm széles anyag kell.)

 • Mit jelent, hogy kétrétegű?
  - 2 db azonos fajtájú anyagot varrunk össze a jobb szigetelés érdekében, vagy  2 különbözőt (a  megrendelő kívánalmai szerint ).

 • Mikor ajánlott a többrétegű függöny?
  - Bejárati ajtókhoz, garázsokba, csarnokokba térelválasztónak- nagy hőmérséklet különbségnek kitett helyekre.

 • Melyik anyag a legjobb hőszigetelő?
  - Anyagaink közel azonos hőszigetelő tulajdonságokkal rendelkeznek. A felhasználás helyszíne, ami praktikusabbá teszi az egyiket a másikkal szemben.

 • Milyen súlyuk van a különböző anyagoknak?
  - Minden esetben olyan karnist ajánlunk, ami elbírja az adott függöny súlyából adódó terhelést.

 • Mikor fontos a helyszíni felmérés?
  - Az ajánlatkérés mellé csatolt fotó a legtöbb esetben elegendő az árajánlat elkészítéséhez. Bonyolult esetekben van szükség helyszíni felmérésre.

 • Mennyibe kerül a helyszíni felmérés? 
  - A helyszíni felmérés összegét körzetekre bontva állapítottuk meg. Az éppen aktuális árakról kérjük érdeklődjön kollégáinknál.

 • Milyen a színválaszték?
  - Minden anyagtípusnál számkóddal ellátott színkorong jelzi, ami csak arra az anyagra vonatkozik. Ha van lehetőség célszerű a rendelés véglegesítése előtt bemutatótermünkben megtekinteni.

 • Honnan tudom, hogy a meglévő karnisom jó-e a rendelt függönyhöz?
  - Az ajánlatkérésnél jelezni kell a meglévő karnist, aminek alkalmasságáról kollégánk tájékoztatni fogja Önt.

 • Melyik karnis a legideálisabb hőszigetelési szempontból?
  - A mennyezetre rögzített sínkarnis zárja le a legjobban a teret.

 • Mennyibe kerül a felszerelés?
  - Szerelés: 10.000,- Ft (Bp. területén belül)
  - Szerelés: 10.000,- Ft + 160 Ft/km (Bp. közig. határán kívül)

 • A rendeléstől számítva mennyi idő alatt készül el a függönyöm?
  - A megrendelés  jóváhagyása után, az 50% előleg befizetését követő 1-2 héten belül.
 • "A bejárati ajtónkhoz szeretnénk egy függönyt. Kérdésünk az lenne, mi a különbség - esztétikai szempontot kivéve - a rúdkarnis és az ívelt rúdkarnis között (a hideget a nagyobb ívű karnis ugyanúgy megfogja?). Köszönettel!"
  - Ívelt karnist befelé nyíló kétszárnyú ajtóknál szoktunk javasolni, a könnyebb közlekedés érdekében. Ebben az esetben mindig két darabból javasoljuk a függönyt. A hideget természetesen az ívelt karnisra szerelt függöny ugyanúgy megfogja, mint az egyenes karnison lévő. 
  - Igény szerint az ívelt karnis fölé egy úgynevezett „sapkát” is készítünk, mely a felfelé áramló levegőt fogja meg.

 • "A csatolt képen látható WC ajtóra szeretnénk utólagos hangszigetelést rendelni, kérem, hogy a különböző technológiai megoldásokra küldjenek információkat!"
  - Az egyik megoldás lehet egy hangszigetelő függöny felhelyezése, amely kb. 20-30 %-ban csillapítja a zajt, és  90%-ban kizárja a fényt is.
  - A másik megoldás az ajtó egyoldali hangszigetelése, mely esetben 40 féle műbőrből választhat.

 • Polárból készült hangszigetelő függöny esetén hogyan biztosítják, hogy időt álló legyen?
  - Polár esetében gyöngyvászon szegéllyel szoktuk a merevséget és a tartósságot javítani!

 • A hangszigetelő függöny lehet több darabból összevarrva is, hogy csíkos legyen?
  - Igen, amint kiválasztottuk az anyagokat, bármilyen lerendezésben meg tudjuk varrni Önnek.

 • "Családi házunk bejárati ajtajához szeretnék hőszigetelő függyönyre árajánlatot kérni. Az ajtó a nappaliba nyílik. Kérem adjanak ajánlatot és tanácsot több alapanyagra is, melyik lenne a legoptimálisabb választás."
  - Javasolt anyagok: Polár, Blackberry, Sophy típusú, gyapjúszövet vagy bársony. Érdemes átgondolni, hogy ezen anyagok közül melyik az, ami leginkább közel áll az Önök ízléséhez. Honlapunkon bővebben olvashat arról, hogy melyik anyagra milyen tulajdonságok jellemzők.

 • Szobán belüli, újszülött számára leválasztott pihenő térhez szeretnénk olyan hangszigetelő függönyt, mely szűri a fényt és olyan színt vagy színeket tartalmaz, ami a baba számára kellemes (nem komor).
  - Többféle alapanyagból készítünk hőszigetelő függönyt. Kérjük, hogy tekintse meg a "Színek és anyagok" menüpontunkon belül az anyagokra és színekre vonatkozó ismertetőket. Számos olyan szín található a kínálatunkban amely kellemes lehet egy újszülött számára és "igazodhat" a baba neméhez is. 

 • Készítenek Önök lángmentesített függönyöket is?
  - Természetesen igen. Színházi függönyök esetében gyakori az a kérés, hogy B1 (nehezen gyúlékony) lángmentesített legyen.

 • Tudnak hőszigetelő függönyre feliratot, esetleg logót elhelyezni?
  - Igen. Feliratot, logót, emblémát is tudunk elhelyezni a függönyre. Erre többféle technológiát tudunk alkalmazni, az Ön igényeihez, a függöny felhasználási területéhez igazodva.

 • A hangszigetelő függönyök mennyire kényesek illetve könnyen tisztíthatók-e?
  - Hangszigetelő függönyöket többféle anyagból készítünk. A különböző anyagoknak eltérő a szenyeződéssel szembeni ellenállása. Fontos, hogy a hangszigetelő, flízzel bélelt függönyök csak vegyileg tisztíthatók.

 • Érdeklődni szeretnék, hogy a mély hangrezgéseket mennyire szűri ki a függöny? Pl. szórakozóhelyek mélynyomói, stb.
  - Hangszigetelő függönyeink – másfélszeres redőzéssel - kb. 20-30 % - ban csillapítják a zajt. A függöny szélességének növelésével a hangszigetelő hatékonyság nagyobb lesz. Kérdésére, mely szerint a hangszigetelő függöny mennyire szűri ki konkrétan a mély hangrezgéseket, sajnos érdemben nem tudunk válaszolni.

 • Konyhára szeretnénk olyan hőszigetelőfüggönyt, mely nem engedi ki a gőzt és a párát. Milyen anyagit javasolnak?
  - A hőszigetelő függönyök többsége gyapjú alapú, így azok magukba szívják a párát, a gőzt. A Sophy típusú anyag kivételnek számít, ez az amit javasolni tudnánk Önöknek. A Sophy anyag bársonyos felületű, puha tapintású. 

 • Szeretnék érdeklődni, hogy egy vendéglátó helyiségbe, ahol élő zenés koncertek szoktak lenni, milyen anyagú (fekete színű) hangszigetelő függönyt lenne célszerű feltenni, mit javasolnak?
  - Három anyagtípust tudunk Önnek javasolni. Blackberry, Sophy típusú és a tükörbársony anyag is tökéletesen megfelelő lehet.

 • Szeretnék érdeklődni, hogy hőszigetelő függönyre tudnak-e logót elhelyezni?
  - Igen. Bár általában nem szoktuk javasolni, mert a függöny redőzése miatt a logó nem tud megfelelően érvényesülni, technikailag megvalósítható a logó felhelyezése.

 • Kérdésem az lenne, hogy a hangszigetelő függönyöket felfelé húzással (roman blind) is meg tudják-e oldani, így is el tudják-e készíteni?
  - Többféle anyagból készítünk hangszigetelő függönyt. A rétegeknek köszönhetően - bármely anyagot választjuk ki - ezen függönyöket, a jelentős súlyuk miatt felfelé húzással (roman blind) nem tudjuk elkészíteni.

 • Készítenek Önök drapériás függönyt? Egy galériáról van szó, melyet színház szerű, drapériás függönnyel szeretnénk dekorálni. 
  - Szolgáltató Centrumunk szívesen elkészíti Önöknek a színpadi drapéria függönyt. Az elmúlt években több hasonló feladatot végeztünk, megrendelőink megelégedésére.

 • Hűtőszekrényünk búgása/berregése állandóan zavar bennünket a pihenésben. Érdeklődnék, hogy a hűtőszekrény köré egy hangszigetelő függöny szerelése megoldást jelentene-e a problémánkra, azaz teljesen elfedné-e a gép hangját?  
  - Hangszigetelő függönyöknél úgy számolhatunk, hogy 1,5 szeres szélesség esetén kb. 20-30%-kal csökkenti a zajt. Ez a százalék növelhető, ha növeljük a függöny szélességét, de 100%-os hangszigetelés nem biztosítható vele. Elképzelhető, hogy ez elegendő lehet az Önök hűtőszekrénye esetében, de ezt pontosan nem tudjuk megítélni.
 • Hangszigetelő függöny készítésével kapcsolatosan szeretnék érdeklődni. mit érdemes első körben tudni a készítéssel, árakkal, tulajdonságokkal kapcsolatosan?
  - Az anyagválasztástól függetlenül áraink a dupla rétegben varrt függönyre, Forint/négyzetméter áron értendőek. Az árban a ringlizés, függesztési kellékek nem foglaltatnak benne. A függöny szélessége a függönyözendő szélesség 1,5-szerese. Ebben az esetben a függöny kb. 20-30%-ban csillapítja a normál kültéri zajt. A túl erős, extrém zajhatások csökkentésére a függöny önmagában nem alkalmas. Az anyagszélesség 140-150 cm, az ennél szélesebb függöny esetén az anyagot toldani kell. Igény szerint, a könnyebb kezelhetőség érdekében a függöny két darabból is elkészíthető.
 • Polár anyagból szeretnék hangszigetelő függönyt készíttetni. Lehetséges?
  Polár anyagból az anyag tulajdonságai miatt nem készítünk hangszigetelő függönyt. Hangszigetelő függöny készítéséhez a minőségi, nagy színválasztékú Sophy típusú anyagokat ajánljuk. Az anyagmintákat itt tekintheti meg: http://hoszigetelofuggony.hu/szinek-es-anyagok/sophy-anyagok.html Az anyagok minőségben, színben egyaránt kiválaszthatóak a VII. Bp., akácfa utca 41. szám alatti üzletünkben.
 • Milyen hangszigetelő függöny biztosítja a legjobb hangszigetelő hatást?
  A legjobb hangszigetelő hatást a hangszigetelő harmonika függönnyel lehet elérni. A harmonikafüggöny 20 cm széles lapokból áll.
 • Hogyan lehet tisztítani a hangszigetelő töltettel bélelt függönyöket?
  A hangszigetelő töltettel bélelt függönyök csak vegyileg tisztíthatóak az anyagválasztástól függetlenül.
 • Vállalnak garanciát a hangszigetelő függönyökre?
  Természetesen. Az anyagra és a munkára 1 év garanciát vállalunk.
 • Mennyi idő alatt tudnak elkészíteni egy hangszigetelő függönyt?
  A hangszigetelő függöny vállalási határideje a megrendelés jóváhagyása után, az 50% előleg befizetését követően általában 2-3 hét.
 • A hálószobámba szeretnék hangszigetelő függönyt rendelni, mert a belváros forgalmas részén van a lakásom, és a nyüzsgő éjszakai élet zajai rendkívül zavaróak. Milyen adatokat szükséges elküldenem a készítéshez?
  - Kérjük adja meg a pontos méreteket és a felfüggesztés módját az árajánlat elkészítéséhez.
 • Ajtó hangszigetelését, kárpitozását el tudják végezni külső helyszínen, vagy nekünk kell helyet biztosítani a munkához?
  - A kárpitozandó, szigetelendő ajtókat el tudjuk vinni, és készen hozzuk vissza, így a megrendelőnél nem jelent gondot a munkával járó felfordulás.
 • Milyen méreteket szükséges megadnom, ha bejárati ajtóra szeretnék szélfogó függöny készítéséhez árajánlatot kérni?
  Hőszigetelő függöny előzetes árajánlat elkészítéséhez elegendő megadnia az ajtó nyílási szélességét, valamint annak magasságát. Amennyiben van rá mód, kérjük, fényképet is mellékeljen.
 • Étterem rendezvénytermének boltíves bejáratához a bejárat mindkét oldalára szeretnénk hang- és hőszigetelő függönyt készíttetni. Emellett a beltéri színpadunkhoz szeretnénk a színpadfüggönyünkhöz a meglévővel egyező anyagból egy lámpakitakaró csíkot varratni plafonra történő rögzítéssel. Megoldható?
  Természetesen vállaljuk bármilyen hő- és hangszigetelő, valamint egyéb színpadi, színházi függöny méretre készítését, így kérésével nálunk a legjobb helyen jár. Szolgáltató Centrumunk többféle alapanyagból készít hő- és hangszigetelő függönyt, ezért az anyag, szín, valamint a szegély kiválasztásához kérjük, szíveskedjen személyesen befáradni Bemutatótermünkbe.
 • Bejárati ajtómra szeretnék hőszigetelő függönyt készíttetni két külön részből, mert dupla bejárati ajtó közé tenném, és középen szét kell választani (legyen átfedés). Nem kellene vidékre jönni szerelni, postán is tudnám fogadni a kész függönyt. Milyen megoldást javasolnának?
  - Szolgáltató Centrumunk többféle alapanyagból készít hőszigetelő függönyt. Anyagválasztástól függetlenül áraink dupla rétegben varrt függönyre vonatkoznak. A függöny szélessége a függönyözendő szélesség 1,5-szerese. Igénye szerint függöny két darabból készítjük. Az ár független attól, hogy hány darabból készítjük el a függönyt. Rendelés esetén a méretek pontosítandóak. Az anyagok minőségben, színben egyaránt kiválaszthatóak a VII. Bp., Akácfa u. 41. szám alatti üzletünkben. Igény estén a készterméket a Magyar Posta Vatera futárszolgálattal küldjük ügyfeleinknek.