Hőszigetelés   Hangszigetelés   Térelválasztás   Ajtókárpitozás   

hu HU ar AR az AZ zh-CN ZH-CN hr HR cs CS da DA en EN fr FR de DE iw IW it IT ro RO ru RU sr SR sk SK sl SL es ES sv SV tr TR uk UK

TERMOFÜGGÖNY – IPARI HŐFÜGGÖNY – HŐKIZÁRÁS - HŐSTOP

Energiamegtakarítást szolgáló hőfüggöny készítését vállaljuk a legjobb minőségű német PVC anyagokból, melyek nem tartalmaznak egészségre káros anyagokat!

PVC hőfüggönyök (más néven termofüggöny) egy egyszerű, olcsó módja annak, hogy elválasszon környezeteket a munkahelyén belül, miközben a termelékenység nem csökken. A szupermarketekben és hűtőházakban a raktár és a dokkoló elé szerelt hőfüggöny növeli a végzett munka hatékonyságát, csökkenti és racionalizálja az energiaköltségeket. A hőfüggöny és termofüggönyök alkalmasak több szakma speciális igényeinek kielégítésére is. Ide tartoznak a hűtő- és fagyasztókamráknál alkalmazott fagyálló szalagok, az elektronikai és gyógyszergyártás területén használatos antisztatikus PVC szalagok, speciális kivitelű gyorskapuk, a tisztaterek, illetve az élelmiszeripar követelményeinek (HACCP) megfelelő függönyök.

 

A hőfüggönyt egyedi megrendelésre, a megfelelő méretre, az Ön igényeinek megfelelően készítjük el. Az elkészült szalagfüggöny terméket képesek vagyunk az ország bármely pontjára két-három napon belül eljuttatni.

A TERMOFÜGGÖNY ELŐNYEI:

 • hatékony hőszigetelő funkció (energiatakarékosság)
 • véd por, huzat és zaj, rovarok és madarak ellen
 • dekoratív, figyelemfelkeltő hatású
 • kényelmes áthaladást biztosít
 • egyedi kivitel, egyéni igények szerinti megoldás
 • jelentős energia-megtakarítás éves szinten, ha a hűtőkamrák ajtónyílásaiba PVC szalagfüggönyt is teszünk, ezáltal a nyitott ajtó esetén nem jelentkezik akkora hőveszteség. Ezzel az ajtó nyitvatartási idejét is tudjuk növelni.
 • a legszigorúbb élelmiszer ipari előírásoknak is megfelelő minőségben készül
 • a PVC szalagfüggöny elhúzható mechanika segítségével lehetővé teszi az áru egyszerű ki- és berakását hőveszteség nélkül
 • gyorsan felszerelhető, nem igényel karbantartást
 • a PVC szalagfüggöny sérülése esetén egy-egy szalag könnyen cserélhető

Ha Ön elküldi nekünk igényeit, mi azokat a gazdaságossági és műszaki szempontokat maximálisan figyelembe véve küldünk Önnek egy megoldási javaslatot és egy egyedi árajánlatot. Forduljon hozzánk bizalommal!

 

TÉRELVÁLASZTÓ TERMOFÜGGÖNY

Megrendelésre egyedi méretű szalagfüggöny készítését vállaljuk térelválasztási célokra. A PVC szalagfüggöny és tábla típusok megoldják a raktárak, ipari csarnokok olcsó, hatékony és rugalmas térelválasztását. Lehetővé teszik a fűtött és nem fűtött, a poros és tiszta terek elválasztását, a zaj és huzat kizárását. A térelválasztás PVC szalagok vagy PVC panelek segítségével történik, amelyeket acél tartószerkezetre függesztenek fel. A hővédő PVC szalagok és PVC panelek átfedése a vevő igényei szerint készülnek. Ez a megoldás biztosítja a gyors fel- és leszerelést, amely semmiféle karbantartást nem igényel.

Az ipari térelválasztás raktárakban, pavilonokban, ipari csarnokokban, hűtő és fagyasztó kamrákban, bokszokban, gépek elkerítésénél fontos.

A TÉRELVÁLASZTÁS ELŐNYEI:

 • Olcsó és hatékony megoldás
 • Nagyfokú védelem hideg, meleg, por és zaj ellen
 • Technológiák hatékony elválasztását teszi lehetővé
 • Nem igényel karbantartást

PVC HŐFÜGGÖNY BEJÁRATI AJTÓKRA

Megrendelésére elkészítjük Önnek az egyedi méretű, igényeinek megfelelő hőfüggönyt bármely bejárati ajtóra! Személyforgalmú átjárókra szerelve a PVC szalagfüggöny több szempontból is előnyösen alkalmazható: nyáron növeli a klímaberendezés hatékonyságát, télen megakadályozza a meleg kiáramlását, így segítve elő az energiamegtakarítást. A huzat, a berepülő rovarok, madarak és a por ellen is hatékony védelmet jelent a PVC hőfüggöny. Ez a hőfüggöny kiváló eredménnyel alkalmazható bejárati, eladási és raktárterek közti, raktárak és hűtőkamrák ajtaján egyaránt. Az ipari, kereskedelmi felhasználás mellett a hétköznapi életben is sokoldalúan hasznosítható.

 

A HŐFÜGGÖNY, MINT DEKORÁCIÓS ELEM

A thermofüggönyöket széles választékban kínáljuk, akár egy függöny többféle színű szalagból is összeállítható.

Színválaszték:

 • Víztiszta / átlátszó
 • Piros (átlátszó vagy nem átlátszó)
 • Fekete
 • Fehér
 • Zöld (UV szűrős, matt vagy áttetsző)
 • Narancssárga
 • Citromsárga
 • Bronz (UV szűrős, áttetsző)
 • Kék

Színes megoldásainkat választva a PVC hőfüggönyök a vásárlók figyelmének felkeltésére és dekorációs célokra egyaránt kiválóan alkalmasak. Az általunk ajánlott 2 mm-es szalag vastagságú könnyű, akadálymentes áthaladást biztosít vásárlói és munkatársai számára egyaránt. A színes PVC szalagfüggöny a dekoratív megjelenés és a kényelmes közlekedés mellett hatékony szigetelési megoldást nyújt.

 

PVC TERMOFÜGGÖNY HŰTŐKAMRÁKRA, AUTÓKRA

A PVC szalagfüggöny alkalmazása hűtőkamrákra, autókra és fagyasztó boxokra ajánlott, mivel megakadályozza a hideg levegő ki-, illetve a meleg levegő beáramlását. A PVC szalagfüggönyt az egyedi igények figyelembe vételével készítjük.

TERMOFÜGGÖNNY ALKALMAZÁSI TERÜLETEI:

 • hűtőkamrák nyílásaira (a hűtőkamrák nyílásainak belső oldalára szokás szerelni)
 • fagyasztó boxok belsejében a terek elválasztása
 • hűtőautó és fagyasztó autó nyílására, belső rakodótér elválasztása

 

A TERMOFÜGGÖNY MEGOLDÁST NYÚJT:

 • a nyári időszakban a légkondicionálás hatásfokának növelésére
 • energia-megtakarításra
 • az árumozgatásnál, az ajtó nyitott állapotában is szigetel
 • tiszta, higiénikus környezet biztosítására
 • rovarok elleni védelemhez
 • a kívánt hőmérséklet gyorsabb elérésére és megtartására
 • hőzsilip kialakítására
 • az állandó hőmérséklet biztosításával a dolgozók egészségének megóvására

 

TERMOFÜGGÖNY HŰTŐKRE, ÁLLVÁNYOKRA, POLCOKRA (REGÁLOKRA)

Csemegepult-, tejhűtőfüggöny termo kivitelben!

Hűtőkirakatok, csemegepultok, tejhűtők nyílásaira alkalmas szalagfüggöny. Minden PVC függöny az Ön egyedi igényeknek megfelelően, méretre  készítünk. A csemegepultok, tejhűtők feltöltésekor vagy tisztításkor a termofüggöny könnyen kivehető és visszarakható. A PVC szalagok tisztítása egyszerű, egy nedves szivaccsal elvégezhető. A termofüggöny a szigorú élelmiszer-ipari előírásoknak is megfelel. Ezt a fajta PVC szalagfüggönyt profilt ragasztással, vagy csavarozással rögzítik a berendezésekhez, így nagyon egyszerű, gyors a felszerelése. A termofüggöny 10 cm széles és 1,2 mm vastag átlátszó, normál PVC szalagokból készül, átfedés nélkül. A rögzítő profil a függöny felső és alsó részén is megtalálható! A függöny gyártási magasságára tejhűtőnél 300 mm-t, csemegepultnál 30 mm-t ráhagyunk, hogy könnyen be tudjon nyúlni az áruért.

 

 

HŐSZIGETELŐ THERMOFÜGGÖNY USZODÁKBA, FÜRDŐKBE

A hőfüggöny alkalmazása uszodákba, fürdőkbe ajánlott, mivel megakadályozza a temperált levegő kiáramlását. A beltéri, illetve kültéri medencék átjáróiba tökéletes megoldás a hőfüggöny. A fürdőzőket nem akadályozza az áthaladásban, ugyanakkor meggátolja a hideg levegő beáramlását. A termo szalagfüggöny jelentős energiamegtakarítást eredményez és komfortérzetet biztosít. Minden hőfüggönyt egyedileg készítünk a pontos igényeknek, és feltételeknek megfelelően német import minőségi PVC térelválasztási alapanyagokból!

 

 

HŐSZIGETELŐ FÜGGÖNY ÁLLATTARTÁSHOZ

Az állattartási célokra készült hőszigetelő PVC szalagfüggöny fontosabb mezőgazdasági alkalmazásai közé tartozik az istállók és ólak nyílásainak lezárása, hiszen a felnőtt és növendék állatok egészségének megóvása érdekében még télen is megtartható az istállók ideális hőmérséklete.

KUTYAHÁZ FÜGGÖNY HIDEG ELLEN:

Háziállat esetén is használható ez a típusú szalagfüggöny, hiszen a kutyaház ajtajára erősítve megakadályozza a kutya által bemelegített levegő kiáramlását. Az átlátszó lágy PVC szalagok nem akadályozzák a kutya kilátását, így nem zavarja a hőszigetelő szalagfüggöny használata. A ipari PVC szalagok széle lekerekített, így nem okozhat sérülést.

HŐSZIGETELŐ SZALAGFÜGGÖNY JELLEMZŐI:

 • Egyenletes hőmérsékletet biztosít
 • Energiamegtakarítás
 • Gyorsan felszerelhető, nem igényel karbantartást
 • A PVC szalagok normál (-5 C-ig), fagyálló szalagok (-45 C-ig) állnak rendelkezésre a hőszigetelő szalagfüggöny készítéséhez.
 • A PVC szalagok 150, 200, 300, 400 mm szélességben, 2, 3, 4 mm vastagságban választhatók sima, és bordázott felülettel.
 • Szalagsérülés esetén egy-egy PVC szalag is könnyen és gyorsan cserélhető.

 

 

PVC HŐFÜGGÖNYÖK KIVITELEZÉSE

Hőfüggönye lekészítéséhet kizárólag első osztályú alapanyagokat használunk fel! A termofüggönyöket kemény PVC profil felfüggesztéssel a szalagok átfedése nélkül, vagy kampósoros felfüggesztéssel és szalagátfedéssel szereljük. A PVC profil felfüggesztésű függönyök rögzítettek, a felfüggesztés lehetővé teszi a PVC függönyök gyors fel- és leszerelését. A PVC függöny szalagjai normál (-5°C-ig) és fagyálló (-25°C-ig) kivitelben, átlátszó és színes változatban is választhatóak. A PVC függönyök 100, 150 és 200 mm szélességű; 1,2 és 2 mm-es vastagságú szalagokból gyárthatók.

A Poligon hőfüggöny leggyakrabban lágy PVC lapokból készül. Felhasználására leginkább a targoncaforgalom jellemző, illetve kamionterminálok kiépítésénél is alkalmazzák. A hőfüggöny anyaga hőszigetelő, víztiszta, lágy PVC. A felfüggesztő elemek a felhasználástól függően, általános célra horganyzott elemekből készülnek. Egészségügyi és élelmiszer-ipari felhasználás esetén korrózióálló acélt használunk. Élelmiszer-ipari hűtőpultokra leakasztható extrudált PVC profilokkal rögzítik.

A termofüggönyi a fokozódó energiaköltségek csökkentésére egyes hűtött vagy fűtött épületrészek elválasztására alkalmazzák. Az ipari szalagfüggöny típusok egy része is ebbe a termékcsoportba tartozik. Ennek a szalagfüggöny fajtának az anyaga általában átlátszó (víztiszta), lágy PVC. Jellemző méretek: 100 x 1,2 mm, 100 x 2 mm, 200 x 2 - 3 mm, 300 x 2-3 mm, 400 x 4 mm. A felfogató szerelvény általános célokra horganyzott acél, míg élelmiszer-ipari és egészségügyi célokra rozsdamentes acél.

 

SZALAGFÜGGÖNY FELSZERELÉSE

A szalagfüggöny felszerelése történhet kampósoros tartószerkezet, illetve kemény PVC profil segítségével. A kampósoros tartószerkezet a rögzítés legpraktikusabb típusa, lehetővé teszi az átfedések egyéni igények szerinti kialakítását, utórendeléseket, a szalagok kicserélését vagy leakasztását. A kettős profil ezt nem teszi lehetővé. Rozsdamentes és horganyzott anyagból gyártott tartószerkezet szállítását egyaránt vállaljuk.

 

Az ipari szalagfüggöny kampósoros tartószerkezete két részből áll:

1. a - kampós végződésre hajlított - tartó acélszelvényből

2. lemezpárokból, amelyek közé a PVC szalagok vannak befogva

Fontos tudni, hogy a tartószerkezetet szilárd anyaghoz kell rögzíteni, mert a lágy anyagból (pl. gipszkarton) könnyen kiszakadhat! A tartószerkezetet vízszintes helyzetben kell rögzíteni. A PVC szalagokat a kampósorra az acélszelvény végétől akasztjuk fel. A PVC szalagok alját utánvágják a megfelelő hosszúságra. A kampósoros tartószerkezet a vevő igényeinek megfelelő átfedést tesz lehetővé az ipari szalagfüggönyön. Az egy kampós átfedést ott ajánljuk, ahol a PVC szalagok inkább hőszigetelésre vagy huzat elleni védelemre szolgálnak. Nagyobb huzat esetében javaslatunk a 2 kampós átfedés.

 

SZALAGFÜGGÖNY TARTÓSZERKEZETE:

Abban az esetben, ha valamilyen oknál fogva a tartószerkezetet nem lehet közvetlenül a nyílás fölé felerősíteni (szekcionált kapu vagy más akadály merül fel), segédszerkezetet kell alkalmazni, amely kikerüli az akadályokat. A segédszerkezetet a falhoz három módon lehet rögzíteni, leggyakrabban 60 x 40 x 3 mm-es acélszelvényből készül. Ha a fal megfelelően erős és az ipari szalagfüggöny nem túl nehéz, akkor elég a segédszerkezetet két pontban rögzíteni.

Ha a falban nincs elég szilárd pont a segédszerkezet rögzítéséhez, az egész szerkezetet a talajról kell alátámasztani. Kisebb személyforgalmú nyílásokra, hűtőberendezésekre szerelhető szalagfüggönyök felfüggesztéséhez kemény, fehér PVC profilt ajánlunk. A PVC profil nem teszi lehetővé az átfedések kialakítását, de biztosítja a kis nyílások esztétikus, hatékony és kényelmes szigetelését.

PVC SZALAGOK ALKALMAZÁSI TERÜLETEI, FÓLIÁZOTT ÁRU SZÁLLÍTÁSA:

Targonca áthaladásra legalább 3 vagy 4 mm vastag szalagot kell használni. Targoncával a termofüggönyökön legfeljebb 5 km/óra sebességgel szabad áthaladni. A targonca tornya és a nyílás magassága között legalább 500 mm szabad térnek kell lennie. Ha fóliázott terméket szállítanak át a termofüggönyön akkor javasoljuk BORDÁS szalag rendelését, mert az nem tapad a fóliához. Ha a normál nem bordás szalagot letépi a targonca, mert az áruhoz tapad, az nem garanciális hiba!

Kültérre vastagabb szalagot ajánlunk (3 vagy 4 mm vastag) és elég a normál termoszalag. Fagyálló szalagot hűtőkamrákba ajánljuk. Fagyasztókba (-35C fok) alatt a szuper fagyálló szalagot érdemes használni. A nyílásmérethez képest ráhagyással készítjük a termofüggönyt.

A termofüggöny a legjobb minőségű alapanyagokból készítjük, de ezekkel törődni kell. Tárolás használaton kívül is csak függőlegesen lógatva lehetséges. Összetekerve tárolni nem szabad! Rendelés után mielőbb ki kell csomagolni és felszerelni. A szalagokat rendszeresen tisztítani kell. Erre nem oldószeres tisztítószert lehet használni. (Pl.: mosogatószer).